Wie is Shayna Mazure-Lubben?

Oorspronkelijk toegepast psycholoog BSc en meditatiedocent, maar al snel merkte ik dat de psyche door velen factoren in en buiten het lichaam beïnvloed wordt. Ik wou de mens leren begrijpen vanuit een holistische kijk. Ik ben mij gaan bijscholen in o.a. (orthomoleculaire) voeding, spirituele ontwikkeling en de anatomische werking van ons lichaam.

Al snel kwam ik uit bij wat in de biologie het ‘vrouwelijke’ lichaam wordt genoemd. Mijn eigen lichaam..

Er ging een vloedgolf van emoties door mij heen toen ik besefte hoe weinig ik en velen anderen eigenlijk over hun eigen lichaam weten. Hoe weinig we eigenlijk weten over de menstruatiecyclus en bijbehorende hormonen, terwijl deze ons op dagelijkse basis beïnvloeden. Hoe weinig connectie we nog hebben met ons bekkenbodem-gebied en onze seksuele energie. En hoeveel schaamte, angst en disrespect er nog om onze lichamen heen hangt.

Dit resulteerde in bijna een decennia lange specialisatie in vrouwen-welzijn, menstruatiecyclus en seksualiteit. Kennis die mijn leven en dat van de menstrueerders waarmee ik gewerkt heb volledig heeft veranderd.

Oorspronkelijk toegepast psycholoog BSc, maar al snel merkte ik dat de psyche van de mens door velen factoren in en buiten het lichaam beïnvloed wordt. Ik wou de mens leren begrijpen vanuit een holistische kijk. Ik ben mij gaan bijscholen en verdiepen in o.a. (orthomoleculaire) voeding, hormonen, meditatie, tantra, anatomische werking van ons lichaam & werken met de yoni/womb.

Al snel kwam ik in mijn verdieping uit bij wat in de biologie het ‘vrouwelijke’ lichaam wordt genoemd. Er waren zoveel biologische, anatomische, hormonale en energetische verschillen. En er werd zo weinig rekening mee gehouden in zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheidszorg. WAAROM wist ik deze verschillen niet? Waarom wist ik niet hoe dit mij, maar ook velen andere vrouwen, beïnvloedde?

Er ging een golf van emoties door mij heen toen ik besefte hoe weinig ik en vele andere vrouwen eigenlijk over hun eigen menstruerende lichaam weten. Hoe weinig we eigenlijk weten over de menstruatiecyclus en bijbehorende hormonen, terwijl deze ons op dagelijkse basis beïnvloeden (veel meer dan je waarschijnlijk denkt). Hoe weinig connectie we nog hebben met ons bekkenbodem-gebied en onze seksuele energie. En hoeveel schaamte, angst en desinformatie er nog rond onze lichamen heen hangt.

Dit resulteerde in het oprichten van emVROUWerment, een platform waar we kennis delen over (taboe)onderwerpen zoals de menstruatiecyclus, hormonen, sensualiteit, de vulva en seksueel genot. Kennis die mijn leven en dat van de menstrueerders waarmee ik gewerkt heb volledig heeft veranderd.

Enkele weetjes over mij

Ik beschrijf mezelf vaak als open boek. Ik wil met mijn zijn mensen inspireren en soms liefdevol uit hun comfort zone uitdagen, om zo ruimte te creëren voor elke vrouw om te zijn zoals ze is. Ik geef mij soms letterlijk bloot (volg je ons al op Instagram?), maar wie is de persoon nou eigenlijk achter emVROUWerment?

Natuur

Als je mij echt gelukkig wilt maken, dan moet je mij mee nemen naar een afgelegen plek in de natuur. Het liefst met zo min mogelijk menselijke invloeden.

Ik voel mij thuis in de natuur. Ik kom er tot rust, voel mij daar diep verbonden met de wereld om mij heen en mijn creatieve brein springt er gelijk aan. Ik vind het heerlijk om met mijn blote voeten (of blote billen) de natuur te voelen onder mij.

Maar ook de ‘natuur’ van de mens trekt mij aan. Ik hou er van als mensen authentiek zijn en hun rauwe emoties durven te tonen. En ja, daarbij hoort ook de menstruerende en seksuele natuur van mensen.

Analytische nerd

Ik ben best wel een nerd als het gaat om informatie verzamelen. Ik wil altijd weten waarom iets zo is en hoe het werkt. Vooral over onderwerpen zoals de psychologie van de mens, het menselijk lichaam en sociologie. Ik kan mij dan ook gerust urenlang vermaken met het lezen van wetenschappelijk onderzoek, artikelen en boeken.

Naast mijn spirituele kant, ben ik dus best down-to-earth en wil ik zoveel mogelijk kunnen verklaren. Dit zie je ook terug in mijn (online) cursussen waar ik de westerse wetenschap combineer met eeuwenoude (spirituele) wijsheden.

Mazure’s

Ik kom uit een echte kunstenaarsfamilie. Mijn moeder creëert prachtige kunst in Portugal. Er is ooit een boek uitgebracht over het werk van mijn opa Georges Mazure. Mijn opa en oma Els Mazure hebben verschillende kinderboeken geschreven en geïllustreerd. En mijn achter-oom Alfred Mazure is de striptekenaar van een oude bekende strip Dick Bos.

Er is zelfs een ‘Mazureplantsoen‘ in Almere!

Kinky Side

Mensen hebben mij altijd gefascineerd, daarom ben ik Toegepaste Psychologie gaan studeren. Maar ook sociale psychologie vind ik rete interessant, waarom conformeren we ons naar een bepaalde sociale norm? Wie bepaalt die sociale norm? En waarom zijn er zoveel vlakken van het mens zijn die we onderdrukken of ons voor schamen?

Vooral in de seksualiteit vind ik dit een interessant thema. Ik werk daarom graag met conscious kink in zowel mijn persoonlijke leven als bij daarbij-passende-workshops (en nee geen zorgen, kink/bdsm speelt zich niet altijd af in een enge donkere kelder), waarbij je op een hele bewuste manier speelt met verschillende rollen, energieën, verlangens en grenzen om zo de innerlijke wereld van jezelf en de ander te onderzoeken. Het is voor mij een plek waar mijn twee werelden samenkomen: psychologie en seksualiteit.

Tantrisch Leven

Ik ben Tantra facilitator, oftewel ik verweef kennis en oefeningen uit de tantrische leer in mijn teachings. Maar ik leef ook een tantrisch leven.

Wat betekent dat? Bij Tantra hebben mensen vaak een idee dat het om seks gaat, terwijl Tantra veel meer dan dat is. Het is een levenswijze. Voor mij persoonlijk betekent dat ik mij bewust ben van mijn innerlijke wereld, omdat ik er in geloof dat deze in directe verbinding staat met de uiterlijke wereld. Ik onderzoek mijn emoties, verlangens en grenzen; ik ga ze niet uit de weg. Ik vind mijn meditatie in spirituele meditatietechnieken, maar ook in alledaagse dingen zoals dans, wandelen of zelfs seks. Mijn partner(s) en ik beoefenen bewuste communicatie en zijn ons bewust van mogelijke afhankelijkheid. Ik geloof dat seksuele energie levensenergie is. En, geloof dat het goddelijke in ieder van ons en alles om ons heen zit.

Bio & Cijfers

  • Geboren in 1993
  • Opgegroeid in Huizen en een klein dorpje in oost-Groningen
  • Bachelor Toegepaste Psychologie met specialisatie in de gezondheidszorg aan de Hanzehogeschool Groningen (2019)
  • Geschoold in menstruatiecyclus en hormonale klachten (2019)
  • Getraind tot meditatie docent (2020)
  • Geschoold in orthomoleculaire voeding incl hormonale gezondheid (2020)
  • Opgeleid tot gecertificeerd Tantra Teacher en werken met de womb/yoni (2022)
  • Getraind bij International School of Temple Arts (2024)
  • Verschillende cursussen en trainingen gevolgd in: relatie, seksualiteit, polariteit (masculiene/feminiene energie), couscous kink, medicijnvrouw en tempel werk

Shayna Mazure-Lubben was vanaf jonge leeftijd al geïnteresseerd in de psyche van de mens. Naast haar verschillende studies heeft ze jarenlang gewerkt in de psychiatrie. Zowel in haar werkveld als in haar persoonlijke leven botste ze tegen taboes rondom het lichaam met een vulva.

In haar huidige werk laat ze zich niet tegenhouden door taboes, vooroordelen of schaamte. Ze bespreekt onderwerpen zoals hormonen, menstruatie, vulva’s en seks als de alledaagse onderwerpen die ze ook zijn.

Met een snelgroeiende Instagram Community, verschijningen in media en verschillende (online) diensten bereikt ze dagelijks nieuwe vrouwen. De actualiteit van deze onderwerpen dragen bij aan de groei. De maatschappij is klaar om deze taboes te doorbreken en kennis te delen.

Shayna Mazure-Lubben was vanaf jonge leeftijd al geïnteresseerd in de psyche van de mens. Naast haar verschillende studies heeft ze jarenlang gewerkt in de psychiatrie, maar al snel bleek haar passie te liggen bij het doorbreken van de taboes rondom het ‘vrouwen-lichaam’ (lichaam met een vulva).

In haar verhalen laat ze zich niet tegenhouden door taboes, vooroordelen of schaamte. Ze bespreekt onderwerpen zoals hormonen, menstruatie, vagina’s en seks als de alledaagse onderwerpen die ze ook zijn.

Met een snelgroeiende Instagram Community, verschillende podcast- en tijdschriftinterviews, haar blogs, (online) cursussen en een net gestarte TikTok bereikt emVROUWerment dagelijks nieuwe menstrueerders. De actualiteit van deze onderwerpen dragen bij aan de groei.