Hi lieve jij, ik ben Shayna Mazure-Lubben

Oorspronkelijk ben ik afgestudeerd als Toegepast Psycholoog BSc. Ik heb mij daarnaast bijna een decennia lang gespecialiseerd in vrouwen-welzijn. Het maakte mij zo boos dat vrouwen in mijn werk en in mijn persoonlijke leven zo weinig over hun eigen lichaam wisten. Inclusief ikzelf. En dit allemaal door de taboes, vooroordelen en negatieve associaties die rondom ‘vrouwen’-zaken hangen.

Ik besloot eind 2019 emVROUWerment op te richten, omdat ik vond dat het wel eens tijd werd om taboes te doorbreken en kennis te delen. Beginnend als een online platform, wat al snel uitgroeide tot vrouwengroepen, workshops en online cursussen.

‘Omdat ik vond dat het wel eens tijd werd om taboes te doorbreken en kennis te delen.’

Maar ik richtte emVROUWerment ook op voor mijn jongere zelf. Ik wou dat ik al deze informatie 10 jaar geleden wist. Jarenlang heb ik namelijk niet lekker in mijn vel gezeten. Dat klinkt vaag he? Ja, dat waren mijn klachten ook. Ik voelde me futloos, onzeker, had regelmatig hoofdpijn, zenuwachtig gevoel in mijn buik, last van een onzuivere huid, dof haar en geen zin in seks. De klachten waren vaag aanwezig, maar ik kon wel blijven functioneren.

Ik liep jarenlang door met deze klachten. Ik dacht dat het er nou eenmaal bij hoorde. Ik wou me niet aanstellen of overkomen alsof ik zeurde. Totdat mijn klachten steeds erger werden..

Dat zenuwachtige gevoel in mijn buik waren dagelijkse paniekaanvallen geworden. Dat futloze gevoel was een depressie geworden. Het voelde letterlijk alsof mijn lichaam opgaf. En ook ik neigde er steeds meer naar om zelf op te geven, wat resulteerde in suïcidale gedachten.

Ik maakte mij zorgen om mijzelf, om mijn lichaam. Wat was er met mij aan de hand? Zou er iets mis met mij zijn? Dit kon toch niet ‘normaal’ zijn?

Diep van binnen wilde ik leven. Ik wilde een vol leven. Ik wilde leven in plaats van overleven. Ik wou dit niet accepteren als ‘mijn nieuwe normaal’. Dus ik besloot opzoek te gaan naar de oorzaak van mijn klachten.

‘Ik wou niet accepteren dat dit nou eenmaal bij het leven hoorde, dat dit ‘mijn nieuwe normaal’ was.’
Shayna Mazure-Lubben
Maar tijdens mijn zoektocht kwam ik erachter dat ik niet de enige was die deze informatie nodig had..’

Dit was het begin van een zoektocht naar informatie over mijn eigen lichaam. Ik ging mij verdiepen in hormonen, de invloed van hormonale anticonceptie , de menstruatiecyclus, het vrouwelijke geslachtsorgaan, seksuele energie en hormonen. En wauw, wat was ik verbaasd hoe weinig ik eigenlijk wist over MIJN EIGEN LICHAAM! Het frustreerde mij dat er zoveel informatie al bekend is, maar dat er gewoon simpelweg niet over gesproken wordt omdat er taboes, vooroordelen of schaamte overheen hangt.

Door de jaren heen belande ik steeds verder in wat ik noem, de rabbit-hole van het vrouwelijke lichaam 😉 . Ik ben me gaan verdiepen in vrouwen in verschillende culturen, invloed van voeding (orthomoleculaire voedingsleer), invloed van meditatie op het stresshormoon, seksuele energie en de anatomie van het geslachtsorgaan. Bijna een decennium lang ben ik opzoek gegaan naar alle informatie die ik maar kon vinden over vrouw-zijn.

Maar tijdens mijn zoektocht kwam ik erachter dat ik niet de enige was die deze informatie nodig had..


Want ook jij hebt deze informatie nodig. Ook jij heb het recht om JOUW EIGEN LICHAAM te leren kennen! Om naar haar te kunnen luisteren.

Mijn leven is volledig veranderd sinds ik mijn eigen lichaam en geest heb leren kennen. Ik weet nu hoe ik naar haar kan luisteren. Dit gun ik alle vrouwen. Ik wil dat jij vol krachtige, sensuele en liefdevolle energie van elke dag kunt genieten. Omdat ik vind dat je recht hebt om het meeste uit jouw leven te halen!

Ben jij ook klaar om voor jezelf te kiezen?