augustus 8, 2022

Snuggs menstruatieondergoed

Door mijn werk en persoonlijke interesse heb ik door de jaren heen verschillende merken menstruatie ondergoed kunnen proberen. Over sommige merken was ik gelijk enthousiast, bij anderen had ik nog wat verbeterpunten op te merken..

In deze blog lees je mijn ongezouten mening over het menstruatieondergoed van snuggs. Daarnaast ga ik dieper in op hoe het ondergoed precies werkt en vertel ik je meer over het merk snuggs.

Deze blog is geschreven na een persoonlijke testperiode vanuit een betaalde samenwerking met snuggs. En geen zorgen, een betaalde samenwerking betekent bij emVROUWerment niet dat een externe partij een positieve mening kan kopen. Eén van de basisvoorwaarde van elke samenwerking is dat wij objectief en eerlijk blijven kijken naar elk toegezonden product.

Mijn eerlijke mening

Ik heb twee verschillende modellen van snuggs uitgetest, namelijk het High Waisted model voor de heavy flow + de Hugger voor de extra heavy flow. Ik hou er persoonlijk van als menstruatieondergoed high waisted is, maar snuggs heeft ook genoeg andere modellen. Low waisted, string, gekleurd of voor een lichtere flow… Het is allemaal terug te vinden in de snuggs webshop!

snuggs

Van het moment dat ik het snuggs ondergoed uit de doosjes haalde voelde ik direct hoe zacht de stof is in vergelijking met andere merken. Rondom het kruis is het ondergoed iets dikker door de verschillende absorberende lagen (volgens de website 1,5 mm), maar de rest van het ondergoed is heel zacht en luchtig. Anderen merken menstruatie ondergoed zijn vaak gemaakt van een dikkere stof en daardoor voelen ze niet-ademend, wat vooral in de zomer onprettig kan zijn. Ik heb het snuggs ondergoed ook deze zomer in Spanje met 44 graden gedragen, zonder het gevoel te hebben dat ik met een persoonlijke sauna tussen mijn benen rondliep ;)

Snuggs hun maten lopen van XXS tot 4XL. Ik had zelf de 3XL uitgekozen aan de hand van hun matentabel. Het ondergoed zit perfect en knelt nergens af. En dan nu de echt test, mijn menstruatie: Op de eerste dag van mijn menstruatie heb ik altijd het meeste bloedverlies, maar de extra absorberende lagen van snuggs zorgde ervoor dat ik ook op deze dag zonder probleem de onderbroek 8 uur kon dragen. De verdere dagen van mijn menstruatie kon ik het ondergoed rustig 10-12 uur dragen, zonder het gebruik van andere menstruatie producten.

Voor mij persoonlijk had het absorberende kruis-gedeelte van het Hugger model van snuggs iets langer gemogen. De absorberende lagen lopen mooi naar achteren door, zodat ook wanneer je zit of ligt het menstruatiebloed opgevangen kan worden. Maar de absorberende lagen van de Hugger liepen voor mij niet helemaal ver genoeg naar voren*. Het bedekte net niet volledig de vulva tot aan de venusheuvel, waardoor er soms een klein beetje bloed net voor de absorberende lagen kwam. Maar dit is ook echt het enige verbeterpuntje wat ik kon bedenken bij de snuggs, verder was ik meer dan tevreden over dit merk menstruatieondergoed! Dit was overigens niet zo bij het High Waisted model. En grote kans, aangezien elke vulva anders is, dat anderen dit ‘probleem’ mogelijk niet ervaren bij de Hugger.

* Later toegevoegd: Na mijn ervaring heeft snuggs mij laten weten dat ze een speciaal Night Model hebben met een langer absorberend stuk (helemaal van voor naar achteren). Deze hebben ze mij achteraf toegestuurd en hierbij lopen inderdaad de lagen helemaal over je billen tot over je vulva, over de venusheuvel tot aan de onderbuik. Dit model is perfect voor mijn lichaamsbouw, maar ook voor de nachten waar je door je lighoudingen soms wat extra bescherming nodig hebt op plekken waar het menstruatiebloed normaal niet heen zou lekken.

menstruatieondergoed

Kortom, ik ben enthousiast over het menstruatieondergoed van snuggs. Ze hebben een grote keuze in maten, modellen en absorbeer-vermogen. Het ondergoed voelt zacht en luchtig aan, plus ik kon het zonder zorgen mijn volledige menstruatie dragen zonder wegwerp producten te hoeven gebruiken. Maar er is nog een andere reden dat ik enthousiast ben over snuggs, dat lees je in de rest van deze blog.

Hoe werkt het?

Het snuggs menstruatieondergoed heeft een iets dikker kruis dan normaal ondergoed, dit komt omdat er verschillende absorberende lagen in zitten. Het is gemiddeld 1,5 mm dik, dus geen luier-gevoel!

De verschillende lagen bestaan uit: een sneldrogend absorberende bovenlaag, zodat het ondergoed niet nat aanvoelt zodra het je menstruatiebloed absorbeert. Deze laag heeft ook een antibacteriële werking, waardoor het 99% van de bacteriën doodt. Onder deze laag zit één of meerdere hoog-absorberende lagen. Ondanks dat deze laag zo dun is, heeft het grote absorberende vermogen. Daarna volgt een ondoordringbare waterdichte laag, die zorgt dat je niet doorlekt en mogelijke geurtjes tegengehouden worden.

De verschillende lagen, inclusief de antibacteriële werkende laag, verliezen niet hun werking na het wassen. Je kan het ondergoed dus na gebruik wassen volgens de snuggs wasvoorschriften. Na gebruik spoel je de onderbroek uit met koud water (of tijdens het douchen, om water te besparen), daarna kan je het ondergoed wassen samen met je andere was in de wasmachine op maximaal 40 graden. Na het wassen laat je het menstruatieondergoed drogen aan de waslijn (tip: wil je je broekje sneller weer aan? Laat het ondergoed drogen op de radiator of in de zon). Het ondergoed gaat minimaal 1-2 jaar mee. Bedenk eens hoeveel wegwerp menstruatieproducten dat scheelt!

Het menstruatieondergoed van snuggs heeft verschillende opties in absorptie vermogen. De medium flow staat gelijk aan 2 tampons of maandverband. De heavy/strong flow staat gelijk aan 3 tampons of maandverband. En de extra heavy flow zelfs aan 4 tampons of maandverband. Je kan het ondergoed dus zonder zorgen 8-10 uur dragen.

Snuggs

Het snuggs ondergoed is ontwikkeld met de expertise van textiel ontwikkelaars en gynaecologen. Snuggs is continu bezig met het zoeken naar verbeteringen en ze proberen hun producten zo inclusief mogelijk te maken voor elke menstrueerder. Het mooie van snuggs is dat ze, naast hun zorg voor hun menstruerende klanten, ook goed zorgen voor de mensen die de producten produceren en het milieu. Ze volgen het volledige productie proces van hun ondergoed, om zo waar nodig aanpassing te maken voor mens en omgeving.

Snuggs heeft samen met wetenschappers een assessment gemaakt waaruit blijkt dat de impact op de omgeving 3,5x lager ligt dan bijvoorbeeld (wegwerp) menstruatieproducten. Hierbij is gekeken naar onder andere de impact op het klimaat, depletie van land en water & gezondheidsfactoren voor de mens. Wil je hier meer over lezen, neem dan een kijkje op hun website.

Deel deze blog!