augustus 27, 2021

Wc papier in je vulva

Elke maandag behandelen we ‘heb jij ook…’ vragen in de story’s op Instagram. Volgers sturen hun anonieme vraag in. Iedereen kan in een poll de vraag beantwoorden met ‘heb ik ook’ of ‘virtuele liefde’. Virtuele liefde wordt gebruikt als aanduiding dat je niet ervaart wat de vraagstelling benoemd, maar wel (virtuele) liefde naar de vraagsteller toestuurt.

De meest opvallende vragen en uitkomsten van de afgelopen twee weken worden meegenomen en toegelicht in deze blog.

“Heb jij ook dat je in je inner herfst (fase voor de menstruatie) je heel down voelt, snel geïrriteerd bent en constant je max een 6je voelt qua happiness??”

Heb ik ook: 80% (278 stemmen)
Virtuele liefde: 20% (68 stemmen)

Weet dat je down voelen of snel geïrriteerd zijn niet nou eenmaal bij de herfstfase hoort. Een hormonale disbalans, blokkade en maatschappelijke taboe spelen hierin een grote rol. In de online cursus Cyclisch Leven gaan we in op waarom dit zo is, hoe je weer kan samenwerken met je lichaam en hoe je ook in deze fase kan genieten van je leven.

“Heb jij ook dat je tijdens de inner lente/zomer (fase na de menstruatie tot na de ovulatie) hele sexy dromen hebt over anderen dan je partner?”

Heb ik ook: 57% (186 stemmen)
Virtuele liefde: 43% (138 stemmen)

Onze hormonen hebben grote invloed op wat we dromen, maar ook hoe goed we een droom onthouden. Wil je hier meer over lezen? Lees de blog over hormoon-dromen.

“Heb jij ook korreltjes wc-papier tussen je vulvalippen aan het einde van de dag?”

Heb ik ook: 68% (278 stemmen)
Virtuele liefde: 32% (132 stemmen)

Wc papier kan wat afbrokkelen als het nat wordt en je hier overheen wrijft. Het is dus vrij logisch dat wanneer je wc papier langs je vulva wrijft, en deze een beetje nat is door bijvoorbeeld urine of afscheiding, er wat korreltjes achter kunnen blijven. Hoe je vulvalippen gevormd zijn, hoe nat je bent of het type wc papier dat je gebruikt kunnen hier allemaal invloed op hebben.

“Heb jij ook dat je stilte wil tijdens je inner winter (menstruatie)? En dat je harde geluiden moeilijker kan verdragen?”

Heb ik ook: 80% (262 stemmen)
Virtuele liefde: 20% (64 stemmen)

Tijdens de inner herfst en winter kun je sensitiever zijn voor de buitenwereld en dus ook (harde) geluiden. Dit komt omdat je in deze fase meer functioneert vanuit een feminiene energie in plaats van een masculiene energie (weet dat dit niks met je geslacht te maken heeft). Ook ligt de focus iets meer op de interne wereld dan op de externe wereld. Ben je benieuwd hoe dit komt? Meld je dan aan voor de online cursus Cyclisch Leven.

anticonceptie pil

“Heb jij ook het idee om te stoppen met anticonceptie vanwege hormonale schommelingen?”

Heb ik ook: 50% (135 stemmen)
Virtuele liefde: 50% (135 stemmen)

Helaas lost hormonale anticonceptie hormonale disbalansen of problemen niet op, ondanks dat dit soms wel zo gezegd wordt. Wanneer je wilt stoppen om zo weer hormonaal in balans te komen, is het verstandig om rekening te houden met de mogelijke ont-pil fase. In de online cursus Cyclisch Leven leer je meer over deze ont-pil fase en wat hier allemaal bij komt kijken.

“Heb jij ook dat je twijfelt of je moet toegeven aan eetbuien rond je inner herfst/winter (fase na de ovulatie tot en met de menstruatie)?”

Heb ik ook: 80% (244 stemmen)
Virtuele liefde: 20% (61 stemmen)

Je lichaam heeft tijdens de inner herfst en winter daadwerkelijk meer calorieën nodig. Het is dus ook niet gek dat je lichaam hierdoor meer craved naar bijvoorbeeld koolhydraten (zoals suikers). Je kan dit opvangen door van tevoren je maaltijden in te plannen of wat (gezonde) snacks tussen door te eten. Echter is het niet verkeerd om soms toe te geven aan je craving. Probeer je craving eens mindful te eten en er echt van te genieten. Dan is het gemakkelijker om ook te stoppen als je lichaam aangeeft genoeg te hebben gehad.

Deel deze blog!