oktober 22, 2021

Twijfelen aan je relatie

Heb jij ook dat je niet goed weet wat je wel en niet lekker vindt in bed, je twijfelt aan je relatie of afvraagt of je de grote boodschap wel op de goede manier afveegt?

Elke maandag behandelen we ‘heb jij ook…’ vragen in de story’s op Instagram. Volgers sturen hun (anonieme) vraag in. Iedereen kan in een poll de vraag beantwoorden met ‘heb ik ook’ of ‘virtuele liefde’. Virtuele liefde wordt gebruikt als aanduiding dat je niet ervaart wat de vraagstelling benoemd, maar wel (virtuele) liefde stuurt naar de vraagsteller toe.

De meest opvallende vragen en uitkomsten worden meegenomen en toegelicht in deze blog.

“Heb jij ook een grotere aantrekkingskracht tot zwangerschappen en baby’s in de inner lente/zomer (fase na de menstruatie t/m de ovulatie)?”

Heb ik ook: 47% (116 stemmen)

Virtuele liefde: 53% (130 stemmen)

Je hormonen zouden hier een rol in kunnen spelen. Na de menstruatie nemen je hormoonlevels langzaam weer toe omdat je lichaam richting je vruchtbare periode (ovulatie) werkt. Biologisch gezien legt je lichaam dan de focus op voortplanting waardoor je psychisch ervoor kan zorgen dat je meer aan seks denkt, maar dus ook meer aangetrokken bent tot moeder worden/zijn.

“Heb jij ook dat je zelf niet goed weet wat je lekker vindt in bed, waardoor je dit ook moeilijk uit kan leggen aan je partner?”

Heb ik ook: 45% (124 stemmen)

Virtuele liefde: 55% (153 stemmen)

Dit is de reden dat Shayna groot voorstander is van self-pleasure en solo-seks. Door jezelf te leren kennen en te experimenteren kun je erachter komen wat voor jou fijn is en kun je (eventueel) dit met je partner bespreken. Wanneer je in een stabiele en veilig voelende relatie zit, zou je ook samen op zoek kunnen gaan. Geef aan dat je het niet zo goed weet en vraag om je partner haar/zijn hulp. Samen experimenteren met duidelijke doorgaan en stopwoorden kan er voor zorgen dat je er achter komt wat jij prettig vindt in bed.

“Heb jij ook dat het eerste moment bij penetratie heel pijnlijk is, maar dat die pijn wel meteen weg is?”

Heb ik ook: 39% (99 stemmen)

Virtuele liefde: 61% (158 stemmen)

Seks hoort NOOIT pijn te doen. Als het eerste moment van de penetratie pijnlijk is betekend dit dat jouw vagina nog niet klaar was voor deze penetratie.

Penetratie is toch ook niet mogelijk met een slappe penis? Helaas is het bij een vulva minder zichtbaar wanneer zij klaar is voor penetratie. Het duurt gemiddeld 15 tot 20 minuten voordat de doorbloeding voldoende is toegenomen, de vagina lichtjes open staat, nat genoeg is en de baarmoedermond omhoog trekt om ruimte te maken.

“Heb jij ook een onaangenaam gevoel in je onderrug bij bepaalde seksposities?”

Heb ik ook: 38% (86 stemmen)

Virtuele liefde: 62% (138 stemmen)

Een mogelijke oorzaak kan ook spanning in je onderrug spieren zijn (wat ontzettend veel mensen hebben door een verkeerde houding en veel zitten). Tijdens bepaalde posities kan er dan extra druk of spanning op die al gespannen spieren komen, waardoor je plotseling deze spanning kunt voelen. Een yoga beweging cat-cow en zogeheten Apanasana (waarbij je ook licht heen en weer kan wiegen) is een hele fijne rug ‘oefening’ om dagelijks te doen, vooral als je veel zit!

“Heb jij ook bij gebruik van een menstruatiecup i.p.v. tampons minder last van vaginale droogheid?”

Heb ik ook: 43% (76 stemmen)

Virtuele liefde: 57% (100 stemmen)

Een groot verschil tussen tampons en de menstruatiecup is dat de menstruatiecup enkel je menstruatiebloed opvangt. Een tampon absorbeert, waardoor naast menstruatiebloed ook je vaginale afscheiding geabsorbeerd zal worden. Daarnaast zijn er in de meeste tampons chemische stoffen terug te vinden. Dit samen zorgt ervoor dat de vaginale slijmvliezen geïrriteerd kunnen raken. Mocht je voorkeur toch bij tampons liggen, kies dan voor producten van organisch katoen zonder chemische toevoegingen.

Bij de website van Grace is Green vind je menstruatiecups en tampons die wel fijn zijn voor je lichaam. Gebruik bij het afrekenen de kortingscode ‘emvrouwerment’ voor 10% korting.

“Heb jij ook dat clitorale stimulatie gevoeliger wordt door te focussen op buikademhalingen (ipv borstademhalingen)?”

Heb ik ook: 53% (89 stemmen)

Virtuele liefde: 47% (80 stemmen)

Door naar onze onderbuik te ademen, kalmeren we niet alleen ons zenuwstelsel en onze gedachten. Je zakt letterlijk dieper in je lichaam, waardoor een orgasme een stuk intenser kan aanvoelen.

Als je het niet gewend bent om zo te ademen kan het wel even oefenen zijn. Ga er vooral niet te veel op focussen tijdens de seks, want hierdoor ga je te veel nadenken en kan het je orgasme belemmeren. Oefen bijvoorbeeld eens met een diepe onderbuik ademhaling op een ander moment of vlak voor de (solo)seks.

“Heb jij ook dat je de grote boodschap van ‘voren’ afveegt? Dus tussen je benen door?”

Heb ik ook: 20% (50 stemmen)

Virtuele liefde: 80% (202 stemmen)

De anus en de vagina hebben beide een andere bacteriële flora. De bacteriën in je ontlasting kunnen een blaasontsteking veroorzaken. Het beste wat je kunt doen is de anus dus afvegen met een beweging die weggaat van de vagina.

“Heb jij ook dat je orgasme maar 3 seconde duurt en het daarna voelt alsof er niks is gebeurd?”

Heb ik ook: 40% (62 stemmen)
Virtuele liefde: 60% (93 stemmen)

Er zijn verschillende manieren om een ander type of langer-durend orgasme te krijgen. Hier gaan we dieper op in tijdens de online cursus Seksueel Genot, die er snel aan gaat komen!

“Heb jij ook dat er bepaalde periodes in je cyclus zijn waardoor je aan alles twijfelt, voornamelijk je relatie?”

Heb ik ook: 79% (177 stemmen)
Virtuele liefde: 21% (46 stemmen)

Door de hormoonfluctuaties en de wisselende energieën (masculiene vs feminiene) tijdens de verschillende innerlijke seizoenen van je menstruatiecyclus zal jou manier van denken, je zelfvertrouwen, je angsten en de affectie naar een mogelijke partner kunnen veranderen. Het kan heel waardevol zijn om te begrijpen hoe en wanneer dit gebeurt. Jij (en je partner) kan er dan niet alleen rekening mee houden, maar je kan ook echt aanvoelen of twijfels gegrond zijn of mogelijk te maken hebben met je hormonen (waarbij ze overigens nog steeds waar kunnen zijn).

yoni gazing

“Heb jij ook zo weinig connectie met je vulva dat je er eigenlijk niet eens naar wilt kijken?”

Heb ik ook: 34% (73 stemmen)

Virtuele liefde: 66% (140 stemmen)

Dit is een van de redenen dat Shayna groot voorstander is van Yoni-gazing! Dit betekent het kijken naar je eigen yoni/vulva. Dit kan door middel van een spiegel. Voor je connectie, maar ook je seksueel genot is het waardevol om te weten hoe ze eruitziet, hoe ze reageert op aanraking en hoe ze verandert als ze opgewonden is.

Daarom gaat een oefening hiervoor zeker terugkomen in de nieuwe cursus Seksueel Genot!

Tip: Op de website van Sexualhealing.io worden speciale spiegels voor Yoni-gazing verkocht.

Ben je benieuwd naar de andere vragen, zou je er zelf een in willen sturen of wil je de andere vragen beantwoorden tijdens de heb jij ook maandag? Volg dan de Instagram community van emVROUWerment.

Deel deze blog!