Wat is emVROUWerment?

‘Het empoweren van vrouwen is onze missie. We laten vrouwen weer samenwerken met hun lichaam door kennis te delen over vrouwen-welzijn, menstruatiecyclus en seksualiteit.’

EmVROUWerment is gestart vanuit een diep verlangen om vrouwen en mensen met een vulva weer in hun kracht te zetten. We leven in een maatschappij die voornamelijk gebaseerd is op een cisgender mannelijk lichaam en ritme. Er mag wel eens wat aandacht komen voor andere lichamen!

Onze lichamen zijn duizenden jaren onderdrukt door schaamte, angst, disrespect en seksualisering. Het is daarom niet zo gek dat veel vrouwen de connectie met hun lichaam kwijt zijn. Shayna van emVROUWerment zeg altijd:

‘We leven vanuit ons hoofd en misschien nog een beetje vanuit ons hart, maar de rest van ons lichaam wordt gedwongen om daar achteraan te rennen.’

Dat maakt dat vrouwen zich steeds vaker onzeker, anders, futloos of geleefd voelen. In de praktijk blijken veel vrouwen kennis te missen over hun eigen lichaam, cyclus, hormonen en seksualiteit. Hier brengt emVROUWerment verandering in.

Elke vrouw heeft het recht om vol krachtige, sensuele en liefdevolle energie van elke dag te kunnen genieten. Bij emVROUWerment helpen wij hierbij door het overdragen van kennis en handvaten over vrouwen-welzijn, menstruatiecyclus en seksualiteit. En alles wat hiermee te maken heeft. We doorbreken elk taboe en bespreken alles waar vrouwen, maar ook andere genderidentiteiten, dagelijks mee te maken hebben.

Hierdoor leer je onder andere leven volgens jouw natuurlijke cyclus, begrijp je waar bepaalde klachten vandaan komen (en hoe je deze kunt verminderen) & haal je kracht uit je seksuele energie. Zodat je weer kunt leven vanuit jouw natuurlijke, authentieke, innerlijke kracht!

EmVROUWerment is gestart vanuit een diep verlangen om vrouwen, menstrueerders en mensen met een vulva weer in hun kracht te zetten. We leven in een maatschappij die voornamelijk gebaseerd is op een cisgender mannelijk lichaam en ritme. Waarbij we de biologische, anatomische, hormonale en energetische verschillen vergeten met een menstruerend lichaam.

Vrouwen en onze lichamen zijn duizenden jaren onderdrukt door schaamte, angst, desinformatie en seksualisering. Het is daarom niet zo gek dat veel vrouwen de connectie met hun lichaam kwijt zijn. Shayna van emVROUWerment zeg hierover:

‘We leven vanuit ons hoofd en misschien nog een beetje vanuit ons hart, maar de rest van ons lichaam zijn we vaak vergeten. De uitnodiging is om ook weer te durven zakken naar onze bekken’

Dit, terwijl de plek van onze baarmoeder een plek is waar zoveel kracht en genot schuilt als we door de jarenlange opgebouwde schaamte en spanning heen weten te breken.

Dat maakt dat vrouwen in onze huidige maatschappij zich steeds vaker onzeker, anders, futloos of geleefd voelen. Ze voelen zich niet sensueel en zelfverzekerd. In de praktijk blijken veel vrouwen kennis te missen over hun eigen lichaam, cyclus, hormonen en seksuele energie.

Hier brengt emVROUWerment verandering in. We delen kennis en handvaten over onderwerpen zoals vrouwen-welzijn, menstruatiecyclus, sensualiteit en seksualiteit. En alles wat hiermee te maken heeft. We combineren wetenschappelijke kennis met culturele eeuwenoude (spirituele) wijsheden uit bijvoorbeeld tantra, taoïsme en sjamanisme (want hé, de wetenschap is de vrouw en haar hormooncyclus ook voor jaren vergeten mee te nemen in klinische studies).

Wie is emVROUWerment?

EmVROUWerment is ook jou, want het zou niet bestaan zonder een geweldige groep vulva-eigenaren en menstrueerders. Het is een community van krachtige mensen binnen de online cursussen, bij de fysieke workshops en lezingen. Maar ook bij de Instagram community waar je terecht kan voor informatie, verbondenheid en veel van je vragen.

PS. Sinds kort zijn we ook terug te vinden op TikTok!

Het team

Het emVROUWerment team is aan het uitbreiden met verschillende zzp-ers. Wat in 2019 is opgezet door Shayna Mazure-Lubben, mocht uitgroeien tot een geweldige community vol teamleden, deelnemers en cursisten. Wil je deel uitmaken van dit team? Wij staan vrijwel altijd open voor stagiaires, denk jij dat je iets kan bijdragen aan onze visie? Stuur een mail naar shayna@emvrouwerment.nl. Ben jij (toekomstig) zzp-er en wil jij bijdragen bij emVROUWerment en/of Pleasure Siren? Zie eventuele vacature(s) hieronder of stuur een open sollicitatie!

Vacature(s) Social Media Manager (op zzp basis)

Voor zowel emVROUWerment als Pleasure Siren zoeken wij een social media manager.

Voor onze social media platformen zoeken wij iemand die:

  • Niet afschrikt van onderwerpen rondom de menstruatiecyclus, sensualiteit, tantra, spiritualiteit en seksualiteit
  • Zich zowel in Nederlands als Engels goed kan uitdrukken in tekst
  • Ervaring heeft rondom social media strategie, analyse en content planning (Instagram, TikTok en mogelijke uitbreiding tot andere platformen zoals YouTube) – Die hierin kan adviseren, bijsturen en bijbehorende taken kan uitvoeren
  • Ervaring heeft met Canva (of open staat dit te leren)
  • Blog/Podcasts/Video/Podcast materiaal kan omzetten tot pakkende content
  • Sociale/Community skills om DMs te lezen en waar mogelijk te beantwoorden
  • Ervaring heeft met Trello voor het verdelen, toewijzen van taken en communicatie (of open staat dit te leren)
  • BONUS: Ervaring heeft met adverteren via Meta (of open staat dit te leren)

Alle werkzaamheden zijn in overleg en kunnen aangepast of uitgebreid worden afhankelijk van de ervaring, interesse en grenzen. De functie(s) zijn op zzp basis. Financiële compensatie is afhankelijk van de uur/pakket prijs van de zzp-er. Verdere compensatie/bonus zal bestaan uit gratis toegang tot de online cursussen van emVROUWerment en mogelijke gratis producten vanuit de webshop en/of samenwerkingen met externe partners.

Interesse? Stuur een mail met daarin jouw interesse, motivatie en ervaring naar shayna@emvrouwerment.nl.