Wat is emVROUWerment?

‘Het empoweren van menstrueerders is onze missie. We laten mensen weer samenwerken met hun lichaam door kennis te delen over vrouwen-welzijn, menstruatiecyclus en seksualiteit.’

EmVROUWerment is gestart vanuit een diep verlangen om vrouwen en mensen met een vulva weer in hun kracht te zetten. We leven in een maatschappij die voornamelijk gebaseerd is op een cisgender mannelijk lichaam en ritme. Er mag wel eens wat aandacht komen voor andere lichamen!

Onze lichamen zijn duizenden jaren onderdrukt door schaamte, angst, disrespect en seksualisering. Het is daarom niet zo gek dat veel vrouwen de connectie met hun lichaam kwijt zijn. Shayna van emVROUWerment zeg altijd:

‘We leven vanuit ons hoofd en misschien nog een beetje vanuit ons hart, maar de rest van ons lichaam wordt gedwongen om daar achteraan te rennen.’

Dat maakt dat vrouwen zich steeds vaker onzeker, anders, futloos of geleefd voelen. In de praktijk blijken veel vrouwen kennis te missen over hun eigen lichaam, cyclus, hormonen en seksualiteit. Hier brengt emVROUWerment verandering in.

Elke vrouw heeft het recht om vol krachtige, sensuele en liefdevolle energie van elke dag te kunnen genieten. Bij emVROUWerment helpen wij hierbij door het overdragen van kennis en handvaten over vrouwen-welzijn, menstruatiecyclus en seksualiteit. En alles wat hiermee te maken heeft. We doorbreken elk taboe en bespreken alles waar vrouwen, maar ook andere genderidentiteiten, dagelijks mee te maken hebben.

Hierdoor leer je onder andere leven volgens jouw natuurlijke cyclus, begrijp je waar bepaalde klachten vandaan komen (en hoe je deze kunt verminderen) & haal je kracht uit je seksuele energie. Zodat je weer kunt leven vanuit jouw natuurlijke, authentieke, innerlijke kracht!

EmVROUWerment is gestart vanuit een diep verlangen om vrouwen en mensen met een vulva weer in hun kracht te zetten. We leven in een maatschappij die voornamelijk gebaseerd is op een cisgender mannelijk lichaam en ritme. Waarbij we de biologische, anatomische, hormonale en energetische verschillen vergeten met een menstruerend lichaam.

Onze lichamen zijn duizenden jaren onderdrukt door schaamte, angst, disrespect en seksualisering. Het is daarom niet zo gek dat veel vrouwen de connectie met hun lichaam kwijt zijn. Shayna van emVROUWerment zeg altijd:

‘We leven vanuit ons hoofd en misschien nog een beetje vanuit ons hart, maar de rest van ons lichaam zijn we vergeten.’

Dit, terwijl de plek van onze baarmoeder een plek is waar zoveel kracht schuilt als we door de jarenlange opgebouwde schaamte en spanning heen weten te breken.

Dat maakt dat vrouwen in onze huidige maatschappij zich steeds vaker onzeker, anders, futloos of geleefd voelen. In de praktijk blijken veel vrouwen kennis te missen over hun eigen lichaam, cyclus, hormonen en seksuele energie. Kennis over hun eigen lichaam en krachtbronnen.

Hier brengt emVROUWerment verandering in. We delen kennis en handvaten over onderwerpen zoals vrouwen-welzijn, menstruatiecyclus en seksualiteit. En alles wat hiermee te maken heeft. We combineren wetenschappelijke kennis met culturele eeuwenoude (spirituele) wijsheden. Een bijzondere informatie die keer op keer deelnemers dichterbij hun lichaam brengt.

Wie is emVROUWerment?

EmVROUWerment is ook jou, want het zou niet bestaan zonder een geweldige groep vulva-eigenaren en menstrueerders. Het is een community van krachtige mensen binnen de online cursussen, bij de fysieke workshops en lezingen. Maar ook bij de Instagram community waar je terecht kan voor informatie, verbondenheid en veel van je vragen.

Instagram Community

Het team

Het emVROUWerment team is snel aan het uitbreiden. Er komen binnenkort weer nieuwe vacatures online.
Ben je geïnteresseerd? Hou de website en Instagram dan goed in de gaten. Of stuur een open sollicitatie!

Shayna – Directeur-eigenaar

Shayna heeft eind 2019 emVROUWerment opgezet vanuit een missie om de taboes omtrent alles rondom de vulva, vagina en baarmoeder te doorbreken. In haar werk als Toegepast Psycholoog merkte ze hoe weinig rekening er werd gehouden met het menstruerende lichaam. Hier wou ze verandering in brengen!

Je zal haar gezicht tegenkomen op de social media kanalen, binnen de curussen en fysieke events. Naast haar werk vindt Shayna het fijn om de natuur in te gaan, diepgaande gesprekken te hebben, zelf deel te nemen aan tantra workshops en te reizen. Wil je meer weten over Shayna? Klik dan hier..

Silke – Stagiair

Silke is sinds augustus 2021 stagiaire bij emVROUWerment en helpt achter de schermen mee. Haar stage is ontstaat uit haar interesse in de verschillende onderwerpen zoals vrouwenwelzijn, hormonen en seksualiteit. Als student aan de lerarenopleiding wilt zij haar kennis verbreden en streven naar een wereld zonder taboes.

Silke is enthousiast, gedreven en heeft als missie om lessen op middelbare en mbo-scholen te verbeteren op het gebied van seksuele voorlichting. Ze is 21 jaar oud en woont samen met haar vriend in Leeuwarden waar zij het liefst gaat sporten of afspreekt met vriendinnen.

Stephan- Proces Manager

Stephan zorgt achter de schermen dat verschillende processen goed verlopen. Zijn werkzaamheden bestaan vooral uit het uitzoeken van verschillende vervolgstappen voordat een nieuw idee of project gelanceerd kan worden. Vervolgens houdt hij het verloop van dit proces in de gaten om bij te sturen waar nodig.

Als Stephan ergens voor gaat, dan gaat hij ook ergens vol passie voor. Naast zijn werk vindt hij het fijn om thuis te ontspannen, de natuur in te gaan of te sporten. Stephan en Shayna zijn inmiddels al ruim 12 jaar samen.

Zilla- Mascotte

Zilla is sinds de zomer van 2021 regelmatig te zien op de social media kanalen van emVROUWerment. Hij gaat graag mee in de auto, stukken wandelen en op avontuur. Wie weet is hij ook aanwezig bij het volgende fysieke emVROUWerment event! (Uiteraard nadat we hebben gecheckt dat niemand allergisch is)

Zilla is een maine coon geboren op 11 juni 2021. Zijn naam betekent schaduw in het Hebreeuws. Hij is het liefst altijd onder de mensen en loopt als een tweede schaduw continu achter je aan, zowel in huis als tijdens korte reizen.