Wat is emVROUWerment?

‘Het empoweren van menstrueerders is onze missie. We laten mensen weer samenwerken met hun lichaam door kennis te delen over vrouwen-welzijn, menstruatiecyclus en seksualiteit.’

EmVROUWerment is gestart vanuit een diep verlangen om vrouwen en mensen met een vulva weer in hun kracht te zetten. We leven in een maatschappij die voornamelijk gebaseerd is op een cisgender mannelijk lichaam en ritme. Er mag wel eens wat aandacht komen voor andere lichamen!

Onze lichamen zijn duizenden jaren onderdrukt door schaamte, angst, disrespect en seksualisering. Het is daarom niet zo gek dat veel vrouwen de connectie met hun lichaam kwijt zijn. Shayna van emVROUWerment zeg altijd:

‘We leven vanuit ons hoofd en misschien nog een beetje vanuit ons hart, maar de rest van ons lichaam wordt gedwongen om daar achteraan te rennen.’

Dat maakt dat vrouwen zich steeds vaker onzeker, anders, futloos of geleefd voelen. In de praktijk blijken veel vrouwen kennis te missen over hun eigen lichaam, cyclus, hormonen en seksualiteit. Hier brengt emVROUWerment verandering in.

Elke vrouw heeft het recht om vol krachtige, sensuele en liefdevolle energie van elke dag te kunnen genieten. Bij emVROUWerment helpen wij hierbij door het overdragen van kennis en handvaten over vrouwen-welzijn, menstruatiecyclus en seksualiteit. En alles wat hiermee te maken heeft. We doorbreken elk taboe en bespreken alles waar vrouwen, maar ook andere genderidentiteiten, dagelijks mee te maken hebben.

Hierdoor leer je onder andere leven volgens jouw natuurlijke cyclus, begrijp je waar bepaalde klachten vandaan komen (en hoe je deze kunt verminderen) & haal je kracht uit je seksuele energie. Zodat je weer kunt leven vanuit jouw natuurlijke, authentieke, innerlijke kracht!

EmVROUWerment is gestart vanuit een diep verlangen om vrouwen en mensen met een vulva weer in hun kracht te zetten. We leven in een maatschappij die voornamelijk gebaseerd is op een cisgender mannelijk lichaam en ritme. Waarbij we de biologische, anatomische, hormonale en energetische verschillen vergeten met een menstruerend lichaam.

Onze lichamen zijn duizenden jaren onderdrukt door schaamte, angst, disrespect en seksualisering. Het is daarom niet zo gek dat veel vrouwen de connectie met hun lichaam kwijt zijn. Shayna van emVROUWerment zeg hierover:

‘We leven vanuit ons hoofd en misschien nog een beetje vanuit ons hart, maar de rest van ons lichaam zijn we vaak vergeten.’

Dit, terwijl de plek van onze baarmoeder een plek is waar zoveel kracht schuilt als we door de jarenlange opgebouwde schaamte en spanning heen weten te breken.

Dat maakt dat vrouwen in onze huidige maatschappij zich steeds vaker onzeker, anders, futloos of geleefd voelen. In de praktijk blijken veel vrouwen kennis te missen over hun eigen lichaam, cyclus, hormonen en seksuele energie. Kennis over hun eigen lichaam en krachtbronnen.

Hier brengt emVROUWerment verandering in. We delen kennis en handvaten over onderwerpen zoals vrouwen-welzijn, menstruatiecyclus en seksualiteit. En alles wat hiermee te maken heeft. We combineren wetenschappelijke kennis met culturele eeuwenoude (spirituele) wijsheden uit bijvoorbeeld tantra, taoïsme en sjamanisme. Waardevolle informatie die keer op keer deelnemers dichterbij hun lichaam brengt.

Wie is emVROUWerment?

EmVROUWerment is ook jou, want het zou niet bestaan zonder een geweldige groep vulva-eigenaren en menstrueerders. Het is een community van krachtige mensen binnen de online cursussen, bij de fysieke workshops en lezingen. Maar ook bij de Instagram community waar je terecht kan voor informatie, verbondenheid en veel van je vragen.

PS. Sinds kort zijn we ook terug te vinden op TikTok!

Het team

Het emVROUWerment team is aan het uitbreiden. Wat in 2019 is opgezet door Shayna Mazure-Lubben, mocht uitgroeien tot een geweldige community vol teamleden, deelnemers en cursisten. Er komen binnenkort weer nieuwe vacatures online.
Ben je geïnteresseerd? Hou de website en Instagram dan goed in de gaten. Of stuur een open sollicitatie!