Tantra workshop

INGE VISSER x EMVROUWERMENT

De Tempel

Een plek voor alle genders waar je de connectie met jezelf en eventueel anderen kan onderzoeken. Waar je jouw verlangens en grenzen kan verkennen. Een plek waar je mag spelen vol diepgang en intimiteit. Waar je pleasure en emotionele inzichten mag opzoeken. Daar waar consent, veiligheid en respect voorop staan.

Deze events hebben geen verwachtingen of vereisten (tenzij anders aangegeven in de uitleg per event). De events zijn voor mensen van elk gender en seksuele oriëntatie. Het is een ruimte om jezelf uit te drukken en te vieren, om te verkennen! Je bent welkom precies zoals je bent, op ieder moment.

Intimiteit en Verbinding

Sacred Temple

Een heilige ruimte om connectie te onderzoeken, met jezelf en een mogelijke ander(en). In de Sacred Temple is alles welkom; van je verlangens, je emoties tot aan je grenzen. We vieren zowel je FUCK YES’es als je FUCK NO’s.

Via verschillende oefeningen word je begeleidt om je hart te openen, dieper in connectie te komen en nieuwsgierig je verlangens en grenzen te onderzoeken. Niks is verplicht in de Sacred Temples en alles is optioneel. Een plek waar rode tantra en sjamanisme elkaar ontmoeten. De focus ligt niet op seksualiteit of sensualiteit, maar beide zijn wel meer dan welkom. We’re getting high on our own Eros! We hebben een no-penetration regel in onze Sacred Temples.

De komende Sacred Temples:

Wil je op de hoogte gehouden worden van toekomstige events? Meld je hier aan voor de mailinglijst.

Conscious Play

Conscious Play is een plek waar jij mag spelen met je mildste en wildste verlangens. Daar waar tantra, Eros en soms conscious kink samenkomen.

Play Party’s betekent dat alles welkom is, ook seksualiteit en naaktheid. Het zijn seks-positive spaces. Maar dit is echter nooit verplicht. Alles is optioneel en we nodigen je uit om in het moment keer op keer in te voelen waar jouw lichaam om vraagt. Misschien vervul je je wildste fantasieën, misschien oefenen je met het uitspreken van je verlangens naar iemand, misschien drink je een kopje thee terwijl je observeert & misschien loop je volledig vast en vraag je ondersteuning aan ons team. Alles is oke bij onze Conscious Play Parties.

De komende Conscious Play party’s:

Momenteel nog geen nieuwe ingepland. Wil je op de hoogte gehouden worden van toekomstige events? Meld je hier aan voor de mailinglijst.

De Tempel

De Tempels (zowel de Sacred Temples als de Conscious Play events) zijn voor jou:

 • Wanneer je de connectie met jezelf en mogelijk andere(n) wilt onderzoeken

 • Wanneer je nieuwsgierig bent om verder te ontdekken op het gebied van rode tantra, sensualiteit, seksualiteit, het uitspreken van verlangens en grenzen en/of het thema van het desbetreffende event

 • Wanneer consent, respect voor anderen en een veilige omgeving om te ontdekken belangrijk voor je is

 • Wanneer je opzoek bent naar een speels, luchtig, half-begeleid en half-freespace event waar alles optioneel is

 • Wanneer je je seksuele energie wilt laten stromen. High worden op je eigen Eros. Geen alcohol of drugs toegestaan.
 • Wanneer je niet terugdeinst voor het tegenkomen van mogelijke onzekerheden of emotionele processen in jezelf. Waarbij je altijd hulp mag vragen aan ons team.
 • Als je single of solo-poly bent. Als je in een koppel, throuple of elke andere relatievorm zit. Als je strict monogaam, open of polyamorous bent. Als je hetero, gay, bi, pan of elke andere seksuele voorkeur hebt. Als je man, vrouw, non-binair, trans of elk ander gender hebt. Jong, oud, dik, dun, en alles er tussenin bent. Kortom, voel je welkom precies zoals jij bent.

Voor wie zijn de Tempels (zowel de Sacred Temples als de Conscious Play events) NIET:

 • Personen die zoeken naar snelle seks. Je zult dit hier niet vinden. Sterker nog, je zult hoogstwaarschijnlijk geconfronteerd worden met je grabby/needy intenties en energie.
 • Personen met heftige trauma’s op seksualiteit, waarin je jezelf niet kan dragen tijdens triggers of nog geen individuele hulp hebt ontvangen. De tempels zijn geen therapeutische plekken.
 • Personen die oncomfortabel zijn met hun eigen emoties, grenzen of triggers. Ondanks ons geweldige team van facilitators, ondersteunende angels en inzet om de spaces zo veilig mogelijk te maken, vragen wij enige draagkracht van de deelnemers om door emoties heen te bewegen, waar nodig hulp te vragen en eigen grenzen te bewaken.
 • Personen onder invloed van alcohol of drugs. Onze events zijn 100% middel-vrij.

 • Seksitische, racistische of transfobe personen
Sugar candy skull

Wat kun je verwachten?

Regional Dance

Welkom in de Tempel

Praktisch

Wie? Iedereen die zich herkent in bovengenoemde punten (18+)

Wat? Sacred Temple of Conscious Play Party, zoals op deze pagina beschreven. Zie voor het precieze thema of programma het event per datum. Inclusief drinken, snacks en avondeten.

Waar? Locatie in Drenthe, omgeving Borger (precieze locatie wordt bekend gemaakt via de mail). Er is mogelijkheid om te blijven slapen op locatie of in de omgeving (zie FAQ of informatie mail na aanschaf tickets).

Let op: Als je een ticket koopt is het verplicht om het intake formulier in te vullen!

Elke Sacred Temple en Conscious Play Party start met een middagprogramma met begeleide oefeningen en workshop(s) gericht op het thema van het event. We zullen zowel alleen, in tweetallen als in groepen ontdekken. Zo creëren we samen een space waarin we mogen landen, ons hart mag openen en onze nieuwsgierigheid mag toenemen.

Na een break waarin er ruimte is voor een avondmaal (inclusief), bewegen we door naar het avondprogramma. De avonden bestaan uit free flow en co-creatie. Dit betekent dat er ruimte is om te ontdekken, te spelen en de geleerde tools van de middag uit te proberen. Met ondersteuning en inspiratie van het team waar nodig.

Een plek waar alles mag, maar niks verwacht wordt. Een plek waar veiligheid en consent voorop staan, zodat jij de connectie met jezelf en/of andere(n) kan ontdekken. Een plek waar jij sensualiteit, intimiteit en seksualiteit kan ontdekken ver voorbij het reguliere maatschappelijke beeld.

De events vereisen enige mate van zelfredzaamheid, waarbij je in staat bent voor jezelf en je eigen grenzen te zorgen, verlangens uit te spreken en jouw (emotionele) processen niet uit de weg te gaan. De Tempel wordt afgeraden voor mensen die nog niet bekend zijn met persoonlijke ontwikkelen of hun eigen (emotionele) innerlijke wereld. Natuurlijk hebben wij bij elk event wel een team ter ondersteuning van jouw eigen zelfredzaamheid. Twijfel je of De Tempel het juiste event voor jou is, neem gerust contact op met Inge of Shayna.

· Het Team ·

Inge Visser (zij/haar – biseksueel) is somatisch seksuoloog. Haar specialisme is consensuele non monogamie en moederschap & seksualiteit. Inge geeft sessies aan vrouwen en koppels die vragen hebben en/of vastlopen in hun seksualiteit. Daarnaast geeft ze diverse workshops in tantra, consent en conscious sexuality. Haar passie is alles bespreekbaar maken rondom seks en het leren dat we getuige mogen zijn van ons eigen seksuele landschap. Daarnaast heeft ze als persoon een passie voor conscious kink. ‘Let’s embrace the weirdness in s*x‘ is haar motto.

Shayna
(emVROUWerment)

Shayna (zij/haar – panseksueel) is toegepast psycholoog BSc met een specialisme in vrouwen-welzijn & gecertificeerd tantra teacher. Ze is de eigenaar van emVROUWerment en de webshop Pleasure Siren, waar ze glazen en edelstenen pleasure toys verkoopt. Ze combineert in haar werk de wetenschap met eeuwenoude wijsheden uit tantra, taoïsme en sjamanisme. Ze speelt graag met seksuele energie, belichaamt sensualiteit en haalt conscious kink uit de taboe hoek.

Verder bestaat ons team uit verschillende angels, die tijdens de events aanwezig zijn voor (emotionele) support en/of inspiratie. Bij de vrouwen events, zullen er enkel vrouwelijke angels aanwezig zijn.

Angel – Stephan

Stephan (hij/hem) is één van onze vaste angels, hij is vaak aanwezig bij onze all gender events (hij zal dus niet aanwezig zijn bij vrouwen events). Stephan is lichaamsgericht therapeut i.o., tantra teacher en breathwork facilitator. Mensen benoemen vaak hoe een krachtige, maar gegronde en zachte energie hij met zich mee brengt. Maar ook zijn speelse kant is een fijne aanvulling tijdens onze events. Stephan is tijdens De Tempels aanwezig voor (emotionele) support, maar ook zijn ervaring in conscious kink komt vaak van pas!

Onze andere angels worden binnenkort ook toegevoegd aan de website!

Ondanks dat ons team bestaat uit veelal witte en cisgender personen, streven wij er naar om onze events zo inclusief mogelijk te maken. Ieder persoon, ongeacht gender of seksualiteit is welkom. Ook zijn onze events een plek om mogelijk de grenzen van je gender of seksualiteit te verkennen. De leden van ons team zijn wel veelal queer en hebben ervaring met open relateren en conscious kink/bdsm.

Washington Post

FAQ

Ik heb een ticket gekocht en nu?

Welkom bij de Tempel! Je naam staat nu genoteerd op de gastenlijst. Je ontvangt enkele mailtjes, met daarin jouw factuur en een mail met meer informatie over De Tempel, bij zowel de Sacred Temple als de Conscious Play Party’s. In deze informatie mail vind je ook het intake formulier. Je bent verplicht deze in te vullen voor aanvang van het event.

Voor nu, laat het voorspel beginnen… Wat ga je aan doen? Welke intentie neem je mee de tempel in?

Waar is de Tempel?

Momenteel vindt de Tempel plaatst in omgeving Borger (Drenthe). Je ontvangt na aanschaf van je ticket een mail met daarin de precies locatie. Er zijn gratis parkeergelegenheden bij de locatie. En de optie om te overnachten, zie de vraag hieronder of de mail met meer informatie.

Kan ik ook blijven overnachten?

Ja, op de locatie zijn enkele luxe gedeelde slaapkamers met badkamer. De kosten hiervoor zijn €45 euro p.p. plus €1,75 p.p. toeristenbelasting. Hou er rekening mee dat je je eigen beddengoed (onderlaken 90×200, dekbed overtrek 140×200 en kussensloop) en handdoek dient mee te nemen. Er is ook beperkte ruimte op locatie voor campers/tenten inclusief elektriciteit. Wil je gebruik maken van overnachtingmogelijkheid, stuur een mailtje naar Shayna (shayna@emvrouwerment.nl). Ook zijn er enkele Airbnb’s in de nabije omgeving, mocht je (samen) meer privacy willen of mochten de slaapmogelijkheden op locatie vol zitten.

Al deze informatie ontvang je ook in de informatie-mail nadat je je ticket hebt aangeschaft.

Ik vind het spannend en durf mij niet aan te melden..

Bijna alle deelnemers van de Tempels geven vooraf aan dat ze het spannend vinden of dat het uit hun comfortzone is. Zelfs terugkerende of meer ervaring Tempel-gangers voelen soms nog enige spanning. En dat is helemaal oké, jouw spanning en mogelijke andere emoties zijn helemaal welkom tijdens de events. Je mag ook altijd een berichtje sturen naar Inge of Shayna (op socials of mail) om te overleggen over het event wel bij je past.

Ik heb nog geen ervaring met sensualiteit, bewuste intimiteit, conscious kink, tantra, tempels of een ander aspect van het thema.

De events vereisen enige mate van zelfredzaamheid, waarbij je in staat bent voor jezelf en je eigen grenzen te zorgen, verlangens uit te spreken en jouw (emotionele) processen niet uit de weg te gaan. Natuurlijk hebben wij een team bij elk event om je hierbij te ondersteunen. Twijfel je of De Tempel het juiste event voor jou is, neem gerust contact op met Inge of Shayna.

Kan ik mijn ticket doorverkopen of annuleren?

Je bent zelf verantwoordelijk over jouw ticket, na aanschaf is het niet mogelijk deze te annuleren (zoals ook vermeld staat in de algemene voorwaarden). Wel ben je vrij je ticket door te verkopen of met ons contact op te nemen om te vragen of er deelnemers op de wachtlijst staat die jouw ticket kunnen overnemen. Mocht je je ticket doorverkopen, geef wel even de nieuwe naam en mailadres van deze persoon aan ons door. Let op, je kan alleen je ticket doorverkopen aan iemand met hetzelfde gender (heb je een female-identifying ticket, dan kan deze alleen doorverkocht worden aan iemand die zich identificeert als vrouw).

Moet ik mij seksueel/sexy voelen of seks hebben bij De Tempel?

Nee absoluut niks moet. Alhoewel De Tempel een sex-positive space is waar seksuele energie altijd welkom is, naaktheid oke is en seksuele handelingen (soms wel en soms niet inclusief penetratie-seks) kunnen ontstaan, is niks verplicht. De Tempel ervaring is even volledig zonder enige vorm van seksualiteit, dit is namelijk niet het hoofddoel van De Tempel. Het doel van De Tempel is de connectie met jezelf, mogelijk andere(n), het doen van zelfonderzoek en verhogen van seksuele levensenergie in jezelf.

Wat moet ik aan naar De Tempel events?

Een outfit waar jij je comfortabel, sensueel en sexy in (kan) voelen. Je ontvangt hierover meer informatie in de mail. Geen spijkstof, jogging- of sportkleding. Schoenen trek je uit bij de deur. Laagjes is fijn zodat je wat kan aan- of uittrekken. Outfit inspiratie op Pinterest voor De Tempel – Sacred Temples: https://pin.it/fcxA83v

Kan ik ook alleen, met mijn partner of met een vriend(in) komen?

Ja, er zijn tickets voor singles en bring-a-friend/partner. Meerdere deelnemers komen alleen, dus maak je niet druk als je juist alleen komt of wilt komen. De begeleide oefeningen geven een opening om in contact te komen met andere(n).

Bring-a-friend/partner koppels kunnen zowel vriendschappelijke, gelegenheids, romantische, seksuele of zonder-label koppels zijn. Een koppel-ticket is geldig voor 2 personen. Bestaat jouw relatie uit 3+ personen, koop dan een single of nog een koppel ticket erbij. Jullie kunnen zelf bepalen of jullie samen willen blijven tijdens de begeleide oefeningen en het avondprogramma, of willen mengen met andere(n).

Kan ik ook een dieetwens doorgeven voor een Tempel event?

Wij bieden een veganistische maaltijd met glutenvrije optie aan, voor andere dieetwensen kan je het beste zelf iets te eten mee nemen. We hebben in het verleden gemerkt dat we meerdere dieetwensen (van geen kruiden, geen zuivel, geen ui, geen knoflook tot aan niet gebakken in olijfolie) per groep kregen, waardoor het vrijwel onmogelijk was om nog eenzelfde maaltijd voor de gehele groep aan te bieden.

Hoe kom ik bij De Tempel?

De Tempel vindt plaats in omgeving Borger (Drenthe), is het beste bereikbaar met de auto of fiets (als je dichtbij woont). Het precieze adres ontvang je in de informatie mail na aanschaf van je ticket(s). Mocht je met openbaar vervoer willen komen, hou er dan rekening mee dat de dichtstbijzijnde halte nog 30 minuten lopen is. Neem zo nodig contact op met Inge of Shayna, zodat we kunnen overleggen of er een mogelijkheid is om je op te halen vanaf een halte/station in de buurt.

Heb je een andere vraag? Stuur dan een mailtje naar Inge (connect@inge-visser.nl) of Shayna (shayna@emvrouwerment.nl).

Pleasure